Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya

In Soal, Vocabulary 8514 views

Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya – Belajar Bahasa Inggris merupakan hal yang tidak terlalu sulit. Hal terpenting yang harus dikuasai dalam belajar Bahasa Inggris adalah penguasaan kosakata atau vocabulary. Banyaknya kosakata Bahasa Inggris yang dikuasai akan sangat membantu pada saat speaking. Berikut kami sajikan contoh soal vocabulary beserta jawabannya.

Direction : Choose the correct answer from the option a, b, c, or d.

1) Indah …… the match in National Olimpiade. She is very happy.
A. jumped
B. lost
C. celebrated
D. won

2) My sister went to dentist two days ago because her ….. were in pain.
A. teeth
B. ears
C. hands
D. fingers

3) A : Can you lend me a hand?
B: Yes, of course. What can I help you?
A: Please, ….. these books to my office.
B : Yes sure, Sir.
A. put
B. give
C. bring
D. read

4) The exam was too ….. for her. She got score 100.
A. easy
B. expensive
C. difficult
D. high

5) Angel’s doll is broken. Angel is very …… now.
A. charm
B. happy
C. sad
D. confused

Baca juga:  Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban

6) The students’ duty is to … in the school.
A. teach
B. work
C. play
D. study

7) Bimo is celebrating his birthday.
Now Bimo feels ……
A. happy
B. easy
C. angry
D. hungry

8) Nita : Edi, your new shoes are so fit in your …… . You look charming and cool.
Edi: Thank you Nita.
A. body
B. feet
C. finger
D. hand

9) The clown in my friend’s birthday is so … . He makes all children laugh and happy.
A. angry
B. noisy
C. funny
D. quiet

10) The baby is so hungry. So, I …… a meal for him.
A. prepare
B. wear
C. throw
D. kick

11) Lisa : I will wear my white and pink dress to Natalia’s party. What do you think?
Nita: In my opinion, the blue one is better.
Lisa: Really? Okay I will …… the blue dress.
A. go
B. lose
C. hang
D. wear

12) The room looks … . I want to clean it soon today.
A. dirty
B. tidy
C. shiny
D. rough

13) Bimo : When did you get up last morning?
Aldi: ……
A. I had breakfast with my family
B. I got up at 5 a.m.
C. I went to bed
D. I was sleepy

Baca juga:  Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban

14) Taria : Dani, where do you ant to move?
Dani : I want to ….. to Europe with my parents and siblings.
A. walk
B. come
C. run
D. move

15) Agus did not study hard, so he did not … the exam.
A. study
B. pass
C. break
D. go

16) The gardener that works at my house … the grass in my garden every Monday and Thursday.
A. throws
B. plants
C. cuts
D. goes

17) My friend cannot hear anything since his …… are sick.
A. cheeks
B. nose
C. eyes
D. ears

18) Sugar is … , but honey is sweeter than sugar.
A. sweet
B. salty
C. sour
D. smooth

19) Dhoni is a … . He teaches Biology in our class. Every student loves him.
A. ugly teacher
B. kind teacher
C. emotional teacher
D. arrogant teacher

20) Intan: Do you have a ….. ?
Shopkeeper : Yes, we do. The book rack is right there.
A. football shoes
B. persian cat
C. red apples
D. drawing book

Baca juga:  Kosa Kata Rumah Tangga Dalam Bahasa Inggris

21) My aunt is a nurse. She works in Harapan Bunda Cinta Hospital. She ….. the patients there.
A. sees
B. thinks
C. ignores
D. helps

22) Tonny : Pizza and spicy fried chicken are my favourites.
Hani : Yes, I like them too. These pizza and spicy fried chicken are very … .
A. salty
B. sour
C. delicious
D. bitter

23) Something that you can find in your kitchen is a … .
A. pillow
B. stove
C. television
D. sofa

24) My grandmother is a tailor. She makes … .
A. books
B. foods
C. chairs
D. clothes

25) Our father and grandfather always read ….. every morning in living room and drink coffee.
A. newspaper
B. radio
C. computer
D. television

Kunci Jawaban:

1. D
2. A
3. C
4. A
5. C
6. D
7. A
8. B
9. C
10. A
11. D
12. A
13. B
14. D
15. B
16. C
17. D
18. A
19. B
20. D
21. D
22. C
23. B
24. D
25. A

Demikianlah contoh soal vocabulary beserta jawabannya. Semoga bermanfaat bagi kalian semua..

Tags: #Contoh Soal Bahasa Inggris #soal bahasa inggris #Soal Vocabulary

Contoh Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Infinitive Verbs dan Gerund
Contoh Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Infinitive Verbs dan Gerund
Contoh Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Infinitive
Contoh Latihan Soal Bahasa Inggris tentang Penggunaan Going to dan Will
Contoh Latihan Soal Bahasa Inggris tentang Penggunaan Going to dan Will
Contoh Latihan Soal Bahasa Inggris tentang Penggunaan
Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Penggunaan Used to dan Would
Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Penggunaan Used to dan Would
Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Penggunaan Used
Latihan Soal tentang Materi Should beserta Kunci Jawaban
Latihan Soal tentang Materi Should beserta Kunci Jawaban
Latihan Soal tentang Materi Should beserta Kunci
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci
Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison A. Complete
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta
Must read×

Top